Disember 22, 2008

18 Disember 2008 In Memory

Kembalinya seorang adek/anak/puteri yang kami sayangi

31 Mei 1986 - 18 Disember 2008 (Thursday)
In Memory AMAL NABILAH BINTI HAJI YAKUB

Masih belum percaya, seorang yang sehat, ceria dan masih mampu berpuasa sampai terakhir nafasnya. Bagi pihak Amal Nabilah, Saya ingin memohon ampun dan maaf pada semua ahli keluarga dan sesiapa saja yang kenal walau dimana jua berada jika sekiranya ada kata² yang menginggu, menyakitkan atau apa saja yang membuatkan hati terguris. Harap dimaafkan sesunghnya dia pun insian biasa 'yang tidak meminta jadi SEBEGITU'. "Amal, we really miss u, miss ur hugs, ur smile, ur laugh.. miss u to kol me 'kajah', miss everytime when i arrived you told hana "hana.. mummynya sudah sampai", We didnt realise all the message that u give to us.
1- Two days before u left u told me "kajah, jgn kelaie² saja sama abg Gboy krg becarai.." dats was ur last message to me.
2- U also talked to hana, "Hana.. inda lama lagi hana inda kan jumpa sama Uda",
3- U mention to my maid "Auntie, krg amal mau jln.. jalan jauh, n jgn bagitau org"
4- Three days before u left u mention to Auntie Mai about your bad dream, dream of Him invite U
5- And u always mention want to visit our grandparents...yang sudah tiada
Al-Fatihah
Semoga rohmu dirahmati dan diberkati serta dimasukan didalam ahli syurga. Amin!

"KAJAH RINDUKAN AMAL" :((

Antara lagu yang menjadi kegemarannya -

NAMUN KU PUNYA HATI
Senyumku tak seghairah
Gerak gaya tidak selincah
Mataku tak seayu
Kicau burung pun tak semerdu

Namun ku punya hati
Juga gayaku perasaan
Hidupku yang begini
Kadar waktu diizin Tuhan

Tidak ku minta
Lahir ke dunia
Tidak kuduga
Cacat begini

Bukan kuminta
Kasih dan manja
Bukan ku rayu bantu simpati

Maafkan wahai teman
Kumenumpang di sudut dunia
Mencari ketenangan
Sampai masa ku pergi jua...

12 ulasan:

MUMMY ILA berkata...

takziah zie sekeluarga..semoga ROHNYA dicucuri RAHMAT olehNYA

Nur Syafawati berkata...

zie...sesungguh nye..setiap kejadian alam ni..dijadikan oleh Allah..wujudnyer kite pun oleh Nya..dan akan kembali nye kite pun Kepada Nya..aku harap..ko boleh teruskan kehidupan ko tanpa arwah adik ko di sisi..Sudah tercatat Arwah akan pergi dulu..jgn sedih2 ye zie..yg boleh aku ckp kat sini..kite insan biase..byk2 berdoa..sedekah kan la Alfatihah buat arwah..Semoga roh nya di cucuri rahman dan di tempatkan di kalangan org2 yg beriman..Aminnnn

nasz berkata...

SEMOGA ROHNYE DICUCURI RAHMAT DAN DITEMPAT KAN DLM GOLONGAN ORG YG BERIMAN...

Ibu Mifzal Arsyad berkata...

Takziah zie..semogah roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan hamba-hamba-Nya yang soleh dan solehah..aaamiin...

ai berkata...

Salam Takziah buat kau sekeluarga. Semoga rohnya aman..aminnnn

Alfatihah

Rafizah Nordin berkata...

sabar & tabahlah dengan ujian & dugaan dariNYA... buruk & baik sesungguh dtg darinya jua... moga roh amal dicucuri rahmat & ditempatkan bersama org2 yg beriman & soleh... amin...

noreen-bulan berkata...

Takziah kak Zie...Moga Roh nya Dicucuri Rahmat n Di tempatkan Di Golongan YAng Beriman...

elly berkata...

salam takziah zie....
sedih bc cite zie tu...
smg rohnye dtpt kan dcc org2 yg beriman... insyaallah... amin...

Bibu berkata...

Al Fatihah akk dpt berikan tuk arwah adik Zie..muga kalian sekuarga tabah hadapi dugaan ini.Muga Arwah ditempatkan dikalangan org2 yg diredhaiNya.Amin

Herda Johan berkata...

Zie maaf baru jua ku tau..apa2 pun aku & family ucapkan takziah..Al-Fatihah..

fun fliffy berkata...

al fatihah buat amal... fliffy sedih nye baca entry ni... sakitkah arwah amal? semoga rohnya tenang di sisiNya

shah-ila-ain berkata...

Takziah dr mel juga...setiap yg bernyawa pasti akan pergi....Semoga rohnya dicucuri rahmat..amin...