September 13, 2009

Not well

Date: 11 September 2009 ( My 4th anniversary)
Venue: Home to Ripas
Time: 5 minutes after berbuka
Causes: Asthma Attacked
Action: Move to emergency

My Hana got asthma attacked (even dr cakap bukan asthma it just normal sebab lung hana very clean) but seems mcm really asthma for us. This is not her first time but yang second tapi untuk kali kedua ani we think lagi dangerous... nafas mcm not enough, breathing pun up and down very very very fast. Alhamdulillah now Hana getting better and better. Mummy & Babah harap Hana sehat and kembali menceriakan hari hari kami. Amin!!

Picture taken last April
1st time she got asthma

Untuk mengelak dari admit di ward , we decide to buy this for Hana. Bilik kami is Hospital Hana now :)

Thanks to Babah Hana for buying Neublizer Machine
Thanks to Abang Am @ Goghi for helping us to get the items needed

11 ulasan:

ppb_ppkp berkata...

semoga hana cepat sembuh.
Ya allah.kau jauhkanlah sebarang penyakit buat anak2 kecil ini.. amin

FaizAmYAirieL berkata...

Hana ade asthma erk..ade keturunan sesape ahli keluarge ade athma ke zie??airiel dulu pon hampir nak kene athma sbb ade keturunan di sebelah husbandku..tp nasib baik skrg dah xdek lagik...smg hana cepat sembuh ye sayang..sian hana kene dok spital...

saveme_zero berkata...

alahai..kejut aku dgr zie. harap hana akan sembuh dr asma ni. hope both of u strong k.

Fiza Nordin berkata...

salam zie...aduihai...moga hana cepat sembuh ye...nangis tak dia mase letak mende tu kat muke?klu boy dulu menangis menjerit2...kesian betul...tp nampak dalam gambar tu elok je hana...bagus betul...:D

ayuZack berkata...

get well soon hana dearie....
aunty n farah doakan utk hana dari kejauhan.. amin...

Bed berkata...

la ciannye hana....get well soon k...zie semoga korang tabah dlm menjaga hana....

MUMMY ILA berkata...

siannya hana. izz pun alhamdulillah dah lama x kena attack.
semoga hana cepat sembuh.byk makan vitamin C ye sayang.

Nur Syafawati berkata...

ciannyer hana...kecik2 dh ade asma...aku doakan hana cepat sembuh..ye cayang..nak raya ni..hehhe

alyyani berkata...

zie, bape harga tu ek? mcm berminat je. bole sediakan payung sebelum hujan... hana asthma? baru tau ni..

ZiE berkata...

Imah Ppb: Tq amin!!

Faiz: Takde keturun dari aku atau suami yg asthma.. Dr tak sahkan pun dia asthma tapi napas terok sgt..

Kak Sue: Tq kak sue :)

Kak Fiza: tak nangis? Hmm tengok betol² d kelopak matanya :)

Ayu: Tq auntie Ayu

Bed: Makasih Bed :)

Ila: tu la kesian kan bila baby napas mcm tak cukup je.. air mataku turun mcm hujan la..

Sya: Tq Mama Syafa :)

Alyyani: Harga? Ermm..B$120 hanya machine je. Dr tak sahkan Hana dpt asthma just hana batok & tak pandai keluarkan lendir di dalam and it cause susah hana nak bernafas. Dgn machine boleh bersihkan pernafasannya sikit. Berminat? sapa yg kena asthma?

揚州炒飯Penny berkata...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社